Maria: Hur länge kommer det vara gångbart att vara gubbe?

Yonna: Hur länge som helst. Jag är helt övertygad om att vi i år kommer att få se en accelerering av gubbigheten i vårt land. Så pass mycket att jag tror att vi kan utropa 2011 till gubbarnas år.

Maria: Hear, hear. 2011 börjar bra. Morgan Johanssons utspel om FRA som Sveriges endaräddning, kvinnohat som kommit till uttryck i spåren av Assange-historien, keep it coming…

Yonna: Sossarna väljer Sven-Erik Österberg eller Pär Nuder till partiledare. Fredrik Reinfeldt kommer att drabbas av mindervärdeskomplex och axla gubbighetens djupa suckar ochsjälvbelåtenhet.

Maria: Eller hur! (S)pekulationer om partiledarjakten stannar vid vems penisavund som äger vem. En gubbröra by default.

Yonna: Och Jan Myrdal kommer att skrika om gubbhat varje gång någon i den svenskapolitiska diskussionen skulle råka uttrycka kritik mot den rådande könsmaktsordningen.

Maria: Den inbillade gubbsjukan finns överallt. Fråga Ronnie Sandahl om hur han lyckasleverera pseudofeministiska fadäser – gång på gång.

Yonna: Sedan ska ju macho-kocken Per Morberg börja ge ut en tidning. Man kan tänka sig att denna jakt- och köttfrossande skapelse kommer att hitta stor inspiration i nittiotalets alster Den stora machoboken. I den poserar Jan Guillou och Leif GW Persson med köttstycken ochsvulstiga falukorvsbitar.

Maria: Kött- och gubbkonglomerat! Back to the roots.

Yonna: Vi får inte glömma korvstoppning! Åldrande hipsters släpper surdegsbakandet för korvkvarnar. Vi kommer helt klart få se allt mer gråsprängda karlar gubb-blogga.

Maria: Expressens Ulf Nilsson är i så fall en hyvens förebild: aketypen av en självbelåten, fördomsfull hatare – själva definitionen av purgubbig.

Yonna Waltersson är redaktör på www.dagensarena.se
Maria Georgieva är webbstrateg på www.dagensarena.se