Boa: Jag tror att det finns beröringsskräck inom politiken, speciellt efter röd-gröna fiaskot vågar man inte ta i varandra, i alla fall inte utan handsprit. Finns det vaccin kvar mot svininflu-ensan, tror du?

Somar: Svininfluensan, den hade jag glömt bort helt. Vilket fiasko. Alltså inte att den inte bröt ut på riktigt, utan att den inte bröt ut alls. Och att staten blev blåsta på stålar. Så nog finns det Alcogel och vaccin kvar. Men bra att folk åt lite färre grisar i alla fall. Tror du förresten att det kanske var djurrättsalliansen som låg bakom?

Boa: Nja, läser du inte tidningen? Nu har myndigheterna som var ansvariga för vaccineringen utvärderat det hela och kommit fram till att allt gick bra … Djurrättsalliansen? Jag skulle vilja att vi massvaccinerade mot konspirationsteorier.

Somar: Myndigheternas trohetsed är att alltid säga att det har gått bra. Till och med haverikommissionen vägrar att erkänna att något någonsin skulle kunna haverera.

Boa: Största haveriet nu är väl Försvarsmaktens mörkläggning av dödsskjutningarna av de två svenska officerarna. Troligen sköt svenska soldater de svenska officerarna. Bör inte svenska folket som finansierar insatsen och politiker som beslutar om den få veta hur det ligger till?

Somar: Va? Var det någon som blev skjuten, sa du? I ett krig? Märkligt.

Boa: Ja, chockerande eller hur? Och här kommer vaccinet tillbaka in i bilden. Är inte grejen med de här ”kliniska krigen” det snackas om att de inblandade är vaccinerade mot att dö? ‹‹

Boa Ruthström är chef för Arena Idé och Somar Al Naher är fd  programchef på Arena Idé.