Yonna Waltersson och Eric Rosén diskuterar filmen Call Girl.

Yonna: En av höstens stora svenska filmsnackisar lär bli den politiska thrillern Call Girl om ministrar som köper sex, statsministrar som mörkar och unga kvinnor som utnyttjas.

Eric: Ja, den verkar superbra! Har du tänkt på att det finns en gemensam nämnare mellan Call Girl och årets två andra stora svenska produktioner Palme och Hinsehäxan?

Yonna: Nej, vad tänker du på då?

Eric: Den tidigare justitieministern Lennart Geijer. Han gör comeback i alla tre, som utpekad sexköpare.

Yonna: Det känns lite oroväckande tycker jag. Kommer vi att få se Sven OttoDangerzoneLittorin dyka upp i en radda filmer om en sisådär 30 år?

Eric: Littorinfilmen kommer säkert snabbare än så. Kanske redan nästa år. Vem borde spela honom i så fall?

Yonna: Helst skulle man ju vilja ha Hugh Grant, han skulle verkligen förstå rollen. Men det lär väl bli Michael Nyqvist. Tyskarna älskar honom, så då blir det mer cash till Matrixinspirerade chattscener där Nyqvist försöker hooka upp med en sexsäljande Noomi Rapace.

Eric: Det viktigaste med den här filmen är att Anders Borg skrivs in i storyn på nåt sätt, kan jag känna. Så att Steven Seagal kan lämna fas 3, menar jag.

Yonna: Taget! Det blir en rulle om det påstådda sexköpet och en miniserie om arbetsmarknadspolitiken som havererade. Då borde vi på Dagens Arena dessutom få royalties eftersom det var vi som först kunde gå ut med medgivandet från Littorin om att fas 3 var ett misslyckande.

 

Yonna Waltersson är redaktör och Eric Rosén reporter på Arenagruppens webbtidning Dagens Arena, www.dagensarena.se.