Nummer: Arena 2015 #2

Reportage
Experimentet, del 2
Hösten 2013 åkte Arenas Lars Berge till Blekinge och berättade om experimentet där människor med psykisk ohälsa fick 500 kr i handen varje månad. Frågan var: skulle de bli lyckligare av pengar? Nu kan forskarna berätta svaret. Det är smått revolutionerande. Följ med tillbaka till Harry och Karina, och hör dem berätta vad som hänt.

Porträtt
Rebecca Solnit förklarar saker för dig. Rebecca Solnit har gott hopp om att feminismen håller på att göra världen till en jämlik plats. Samtidigt händer det motsatta på internet.
– Det domineras av män. Där finns så mycket fientlighet mot kvinnor. Twitter har nästan inte gjort någonting för att stoppa hatet och dödshoten. Arena har träffat en av USA:s intressantaste intellektuella stjärnor för ett samtal om feminism, aktivism och hur man skriver underhållande om politik.

Reportage
Ortodox gryning
Hos extremister i östra Europa växer drömmen om panslavismens återkomst. Maria Georgieva har rest till Sofia och träffat bulgariska högerextremister som förklarar varför östra Europas nationalister vill rusa i famnen på Vladimir Putin.

Krönika
Nina Björk › Plötsligt kände jag hopp.
Jenny Damberg › Så blev makaronerna subversiva.

Rapporter
Jag som älskade Marcus Birro så mycket.
Airbnb är inte min kompis.

Kritik
Att vara porrfeminist.
Per Wirtén om EU:s koloniala arv.

Kultur
Silvia Avallone är tillbaka. Nya romanen Marina Bellezza får föräldrar att gråta över sina barns framtid.

Fråga psykologen
Varför hatar vissa mer än andra?

Stora frågan
Vilken är historiens viktigaste modeinnovation?

79 kr

Första maj-erbjudande!

Fixa 3 nr av Magasinet Arena + valfri pocketbok. Välj mellan Kalle Kniiviläs Putins folk eller Kristian Lundbergs Yarden.

Läs Magasinet Arena här!

Vi samlar de tyngsta tänkarna och de intressantaste intellektuella så som Nina Björk, Ali Esbati, Henrik Berggren, Per Wirtén, Katrine Kielos, Göran Greider, Andres Lokko, Mona Masri med flera.

Prenumerera – helår (5 nr) 395 kr

Morgondagens viktigaste samtalsämnen inom politik, ekonomi och kultur.