Nummer: Arena 2015 #6

För Anne Ramberg är asylfrågan enkel (Av Viktor Banke)
Hon är kungens vän, just nu också en av de asylsökandes bästa vänner. Som generalsekreterare för Advokatsamfundet förväntas Anne Ramberg vara lika opolitisk som en Bernadotte, men på sin blogg är hon ofta vass mot meningsmotståndarna.
I den allt hårdare flyktingdebatten är hon en okuvlig försvarare av asylrätten. Alltid redo att ta fajten med ledarskribenter som vill begränsa invandringen. Vem är Anne Ramberg? Vi skickade juristen Viktor Banke till Diplomatstaden.

Vapen-Sverige (Av Tigran Feiler och Klas Lundström)
Hur kunde vapenindustrin ta svenska kommuner som gisslan?

(Fest i skatteparadisen Av Sandro Scocco)
Affärspressens nya mantra att skatteparadisen är på utdöende stämmer helt enkelt inte. Sandro Scocco går till botten med de svenska skattebrottslingarna. Resultat: Skatteverket upptäcker maximalt 6 procent av skattebrottet i paradisen.

Den nya politikern (Av Jonas Elvander)
Podemos kan vinna stora framgångar i valet i Spanien i december. Pablo Iglesias talar inte om höger mot vänster, utan om folket mot eliten, och hoppas kunna vrida socialdemokratin i en radikalare riktning. Möt de nya vänsterpolitikerna, som gör allt för att inte framstå som den traditionella vänstern.

När Café Opera var hett (Av Henrik Arnstad)
En teknikfientlig, gammelsossig Tintinfigur. Det låter inte så kul, men ingen förklarar 80-talssverige lika underhållande som Ratte. Välkommen till medierna när S-kvinnor ville förbjuda parabolantenner.

Dessutom:
Fanfar för den ovanliga kvinnan
Wendy Browns nya
Undergångshögern kan inte ens räkna
Teffmjöl
Ekomarxism
Fanna Ndow Norrby
Fascister på genusträning
Att gråta i en andrahandslägenhet
Ebba Witt-Brattströms boktips
Homosocial ranking

79 kr