Nummer: Arena 2014 #6 – Därför älskar jag Yung Lean mer än livet NUMRET ÄR SLUTSÅLT!

DÄRFÖR ÄLSKAR JAG YUNG LEAN MER ÄN LIVET
Han är 18, stor på internet och han skyr svenska medier. Ingen svensk tidning har fått en intervju med internetrapens stora stjärna Yung Lean. Därför är Arena extra glada att ha fått till den här fotograferingen, där Yung Lean porträtterades av Klara G i en studio på Södermalm i november. Rebecka Åhlunds text är en kärleksförklaring till Yung Lean, men också en text om svensk hiphophistoria, kärlek, ålder, London, sad girls och idolbesatthet.

KLASSISK JULAFTONSMORGON | Göran Greiders playlist ordnar julmyset.

NINA BJÖRK | Konkurrenskraft är uppdaterad nationalism.

DEN STORA FRÅGAN | Vilken är tidernas sämsta affär?

FRÅGA FILOSOFEN & PSYKOLOGEN | Hur ska jag lära mig acceptera att jag är en medelmåtta?

DEN OSANNOLIKA MÄNNISKAN | Migrationsverkets avvisningsmetoder bygger på ett felslut: att människors minne kan prövas rationellt.

HEJ LEDARSKRIBENT | ”Jag är smygförälskad i Hanne Kjöller”, säger Mikael Hermansson, Borås Tidning.

FÖRÄLDRAR, SLUTA LÄGG ER I!
För ett par år sedan var Vesna Prekopic biträdande rektor på Tumba Gymnasium. Nu återvänder hon dit som journalist för att höra lärarnas perspektiv på skolkrisen. Hon möter en yrkeskår som håller på att detroniseras av föräldrarna. De har tagit klivet in genom de öppna skolgrindarna och börjat agera som de kunder de utsetts till av politikerna. Är föräldrarna en av de största orsakerna till skolans försämring?

JAG ÄLSKAR YUNG LEAN
Äntligen har hiphop funnits så länge i Sverige att det går att laja med den. Ingen gör det roligare än Yung Lean, han är vad som händer post Petter. Och ingen älskar Yung Lean mer än Rebecka Åhlund gör. Det här är en kärleksförklaring, från en 38-årig melankolisk småbarnsmorsa till en 18-årig sad boy.

RASISM
Till synes nya gräl är i själva verket gamla. Per Wirtén läser en bok där W.E.B. DuBois ålderdomliga begrepp för en dialog med samtidens identitetspolitik.

MAKTSKIFTAD HUMOR
Vem ska driva med den nya regeringen? Vänstermänniskor förstår sällan att man blir borgerlig för att man inte vill politisera allting, menar Lars Anders Johansson på Timbro.

DET SKA VARA EN FÖRLORARE I ÅR
Det ska vara en förlorare i år. Berättelserna om misslyckanden och kriser är överallt just nu. Men de berättas alltid bara när den misslyckade är på toppen igen. Jenny Damberg undersöker näringslivets nya religion: misslyckandebekännelsen, och förklarar varför vår tids storytelling kring varumärken handlar om att ge mening åt misslyckanden och kriser.