Nummer: Arena 2015 #3 – Trollen går ut i solen

Trollen går ut i solen Av Mathias Wåg
I våras tog nätrasisterna ett stort steg – ut i verkligheten. Mitt i fiendeland på PK-Södermalm träffades de för att dra upp planerna för en sverigedemokratisk folkrörelse. Har invandringsmotståndet blivit så accepterat i samhället att de inte längre behöver gömma sig bakom sina alias på Avpixlat? Och kommer trollen att spricka i solen?

Debutanternas departement Av Klas Ekman
Hur tar man makten över ett departement när man aldrig ens varit i regeringsställning? När det blåste som mest runt Alice Bah Kuhnke kallade Miljöpartiet in en av sina veteraner. Han är politikern som blev pressekreterare. Möt Miljöpartiets whizz kid, Kristoffer Talltorp.

Inuti IS medieverkstad Av Evin Ismail
Evin Ismail närläser samtliga nummer av IS eget magasin Dabiq och undrar hur ny är ”den nya antisemitismen”?

Extra bilaga: Den maktlösa vänstern
Av Sandro Scocco
Den europeiska vänstern har misslyckats med att formulera ett slagkraftigt alternativ till ökade inkomstskillnader och hög arbetslöshet. Den fortsätter i stället att följa åtstramningspolitiken, trots att det finns övertygande argument för att den misslyckats. Det finns anledningar till denna maktlöshet – och det finns även vägar ur den.

Bort från gården Av Sanna Samuelsson
9 av 10 lantbruk har lagt ner i vissa delar av Sverige det senaste kvartsseklet. Sanna Samuelsson rapporterar från de sista skälvande dagarna på hennes
föräldrars mjölkgård.

Klassism – ett första steg i fel riktning
Krönika av Nina Björk

Jakten på konspiratorikerna Av Andreas Utterström
Medierna blir allt mer politiserade. Men det finns vakthundar som håller koll på dem.

Våra barn och andras ungar av German Bender
Recension av Robert D. Putnams nya bok Our kids

79 kr

Inuti IS digitala verkstad

Terrorattackerna i Paris och Köpenhamn visar hur judar blivit mål för islamistisk extremism. Evin Ismail läser IS tidning Dabiq: en mix av Hollywoodestetik och millenarism.