Ämne: Artikel

Våren som inte kommer

Det unga Palestina kämpar mot en normalisering av ockupationen. Protesterna vill inte riktigt ta fart, skriver Bella Frank.

Diktatorernas välfärdsstat

Kinas femte ledargeneration har ett entydigt uppdrag: värna partiets ställning, skriver Ola Pettersson.

Därför skäms vi

Sverige skäms över sitt agerande under Förintelsen. Men skammen är delvis obefogad och bottnar i 68-vänsterns föräldrauppror.

Den talangfulle herr Borg

Anders Borgs politik har inneburit idel åtstramningar. Men det är inget han vill kännas vid i retoriken. Och journalisterna låter sig nöjas med bortförklaringar. Paul Frigyes avslöjar Borg-koden.

Amerikanskt klasskrig

Inför presidentvalet har både republikaner och demokrater börjat använda ett oamerikanskt ord: klass.

Högljudd diplomati

Hillary Clinton ser musiken som en del i ett strategiskt schackspel. När amerikanska utrikesdepartementet skickar hip hop-artister över världen diskuterar terroristexperter och diplomater flow, bling och coolhetens politik.

Den enda ledaren

Väpnade strider med PKK och repression mot politiskt aktiva på vänsterkanten är bakslag för Turkiets demokratisering. Än så länge lyckas premiärminister Recep Tayyip Erdogan bevara sin starka ställning i regionen.

1700-talet spökar i genetiken

Skallmätning, rasism och genetik på modet. Än en gång är det samer, judar och indianer som fångar vetenskapsmännens intresse.

Polisvåldet radikaliserar

Fattigdomen har återvänt till Europa. Upploppen i somras är en del i den protestvåg som växer fram i England. Vilket land står på tur?

I skitjobbens land

Vad ska de arbeten som förstör kropp och psyke och som inte går att försörja sig på kallas för?